Revolutionerar handlingssätt och arkitektur i livsrummet kök

MATLAGNINGENS NYA LÄTTSAMHET.

Vi har en passion: ånga.
Efter utvecklingen av den revolutionära Bora fläkttekniken använder vi nu ånga i dess vackraste form – till matlagning: BORA X BO – flexugnen. Den första proffsapparaten för hushållet som får lättsamheten att flytta in i köket.

Under många generationer har hushållsapparater från Bosch underlättat vardagen.

De gör en del av arbetet åt dig.
De ser till att du kan klara av hushållsarbetet snabbare.
De ger oss mer tid och förbättrar vår livskvalitet.

BORA X BO

Även om det gäller knapriga stekar, läckra grönsaker eller luftigt lätta, guldbruna croissanter: Tack vare den skonsamt jämna genereringen av ånga ger BORA X BO ångugnen perfekta resultat – även när du skjuter in tre fulla plåtar samtidigt! Den automatiska ångsugen garanterar, att ingen ånga kommer ut när luckan öppnas. BORA X BO kan steka, baka, ångkoka och mycket mer, samtidigt är hanteringen lekande lätt – och rengör sig själv spegelblankt efter användningen!

BORA multilåda

Värmelådan som kan mer.
BORA multilåda behärskar allt du kan behöva för uppvärmning av mat och porslin – och en hel del mer. Tack vare den översiktliga displaypanelen är det mycket lätt att hantera den. Praktiska förinställningar gör det enklare att regenerera, varmhålla och tina maten. Till och med matlagning med låg temperatur är möjlig. Ytterligare funktioner ger kombinationen med en BORA X BO ångugn och dess många inställningsmöjligheter.

Slutet för fläktkåpan

Laga mat i frisk lutf med fri sikt

Matos och lukter har inte en chans – vi suger ut dem där de bildas, direkt vid spishällen. Principerna är desamma oavsett om du använder kastrull, stekzon, stekpanna eller grill. Det är inget trolleri, utan tillämpad fysik enligt strömningslärans grundprinciper. Vi utnyttjar helt enkelt en laminär luftström som är större än hastigheten på det uppstigande matoset.

Vilket ångsugssystem passar mig bäst?

Köket längs väggen eller köksö? Äldre lägenhet eller takvåning? Enrumslägenhet eller flergenerationshus? Bostäder med sina helt egna, individuella verkligheter finns det många, men en sak har de alla: köket, själva hjärtat. Kök är så olika, precis som människorna som arbetar i dem. Hur skulle det då vara med en gränslös frihet vid utformningen och planeringen av köket? Integrerade ångsugssystem precis lika individuella som du själv: Oavsett om det är ett modulärt eller ett kompakt system, konfiguratorn hjälper dig att hitta passande ångsug.

Utsug eller luftcirkulation

Nånstans måste det ju slutligen ta vägen, matoset. Vi förklarar vari skillnaden ligger i systemen cirkulationsluft och frånluft, och vad det är som händer med matoset.
Vid cirkulationsluftsvarianten filtreras den uppsugna luften genom ett högkvalitativt aktivkolfilter (rengöring och eliminering av luktmolekyler) och leds ut i rummet igen. Vid frånluftsvarianten leds den ut i det fria. Vilken variant som är bäst för ett visst kök, beror på många faktorer – inte minst när det gäller de strukturella förhållandena. Vid en jämförelse av de båda systemens för- och nackdelar, ser du vad du ska tänka på innan du bestämmer dig.
kontakta oss

kontakta oss